
Performans esaslı yönetim sistemi, bir kurumun; kurumdaki iş performansı ve faaliyetlerin öncelikli baz alınarak yönetilmesidir.

Performans denetimleri, hataların açıkça görülmesini sağlar. Veya bir hata gerçekleşmeden bunun önlemini almaya yardım sağlar.

İç kontrol sistemi, işletme organizasyonlarında; yönetim kurulu, yöneticiler ve çalışanlar tarafından yönlendirilen bir kavramdır.

Kurumsal iç denetim, bir kurumun amaçlarına ve hedeflerine ulaşması için çalışmalarını ve çalışma yöntemlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Personel eğitimi, çalışan personellerin; bilgi, beceri ve yetenek seviyelerini arttırarak, iş gereklerine uyarlamak amacıyla verilen eğitimdir.

İşletmeler, riskleri yönetebilir. Hem kurumsal işletmeler, hem de küçük veya orta büyüklükteki işletmeler risk yönetimi hususunda çalışmalar yapmalıdır

İtibar yönetimi; bir kişi, marka yahut firmayı, halkın gözünde itibarı yüksek şekilde göstermek için yapılır.

Şirket toptan yapılanma yoluna gider. Bu yapılanma ise ekonomik gelir ve giderlerin dengesinin sağlanmasıyla ilgilidir.

Şirketin, tüm paydaşlarıyla olan ilişkilerinin; şeffaflık, eşitlik, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi planlanır.

Tasarlanmış denetim prosedürleri yoluyla mali denetimler yapılır. İşletmelerin, mali denetim hususunda danışmanlık almaları mümkündür.